למה חשוב לגוון באכילה שלנו?

שתף

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

למה חשוב לגוון באכילה שלנו?



בואו נעשה משחק קצר. קחו דף ועט ותכתבו את כל סוגי הירקות
שאכלתם במהלך השבוע האחרון!
נו כמה יצא לכם? אצל רובנו מעט מדי! מסתבר שלא מספיק לאכול
הרבה ירקות ופירות, לא פחות חשוב מכך הוא המגוון הרחב שלהם!


כל ירק ופרי הוא בעל תכונות יחודיות שתורמים לבריאות שלנו בפן אחר.
אכילה של סוגים שונים תיתן לנו "תעודת ביטוח" שהגוף שלנו מקבל כל
מה שהוא צריך על מנת לרפא את עצמו ולתחזק בריאות.


בנוסף, צריכה של מגוון רחב מעשיר את מגוון החיידקים הטובים במערכת
העיכול שלנו. המגוון הרחב של החיידקים קשור באופן מובהק במחקרים
רבים לבריאות מיטבית, אורך ואיכות חיים. ככל שיהיה לנו יותר מגוון,
ככה הוא יהיה חזק יותר ובריא יותר!


גם למי שמעוניין לאזן את המשקל, את הסוכר ואת חילוף החומרים- המגוון
הרחב תורם בצורה משמעותית!
יא לה עוד תרגיל! על אותו דף בצד השני, תרשמו את כל סוגי הירקות
שאתם מכירים! מי הגיע למעל 30 סוגים? לא קל…


הגיע הזמין להפסיק להסתפק בחסה מלפפון ועגבניה! צאו לסופר כמו ילד
בחנות ממתקים! כל שבוע תכניסו ירק או עלה חדש לעגלה שלכם תבדקו
אותו תנסו להתחבר ולראות אם אפשר לשלב אותו בתוך התזונה שלכם!


ההמלצה שלי היא לנסות להקפיד כל שבוע להכניס לפחות 15 סוגים שונים
של ירקות לתוך התפריט!

למי שיש ילדים בבית אני ממליץ לעשות תחרות שבועית. דף על המקרר בו כל אחד ירשום כל סוג ירק שאכל השבוע. המנצח הוא מי שבסוף השבוע אכל את המגוון הרחב ביותר. כמובן שצריך שיהיה פרס ששווה את ההשקעה. כך נוצרת בבית אווירה חיובית סביב צריכת פירות וירקות בכ ל ומגוון בפרט.

Open chat
הודעה ב whatsapp